Ulusal Çağrılar

2590 - TÜBİTAK - FASIE Ortak Proje Çağrısı

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) ile Rusya Federasyonu Yenilikçi Küçük İşletmeleri Destekleme Fonu (The Foundation for Assistance to Small Innovative Enterprises- FASIE) arasında mevcut 14 Mayıs  2018 tarihli İşbirliği Protokolü çerçevesinde akademik araştırma katkılarıyla ortak Ar-Ge ve yenilik projeleri desteklenecektir. Her iki ülkeden en az bir sanayi kuruluşunun yer almasının zorunlu olduğu projelere, Türkiye tarafında sanayiye ek olarak akademik kurumlar da katılabilecektir. Detaylar için tıklayınız.

2502 - Bulgaristan İkili İşbirliği Çağrı Duyurusu

2502 Bulgaristan Bilimler Akademisi (BAS) ile İkili İşbirliği Destek Programı sürekli başvuruya açık olup farklı dönemlerdeki başvuru toplama tarihlerine kadar yapılan başvurular değerlendirmeye alınmaktadır. 2502 TÜBİTAK-BAS İkili İşbirliği Destek Programı 2019 yılı ikinci başvuru toplama tarihi 11 Mart 2019’da başlamıştır. İkinci toplama tarihi 10 Mayıs 2019’da sona erecektir. Sonraki döneme kalmamak adına başvurularınızı 10 Mayıs 2019 tarihi 17:00'a kadar tamamlayabilirsiniz. Detaylar için tıklayınız.

TÜBİTAK İklim, Çevre ve Sağlık Ortak Araştırma Aksiyonu 1. Çağrısı

Çağrı, iklim, çevre ve sağlık alanlarının kesişiminde olan çok taraflı ve disiplinlerarası projelerin desteklenmesini hedeflemektedir. Detaylar için tıklayınız.

2556-TÜBİTAK-QNRF Akıllı Üretim Çağrısı İçin İnternet Üzerinden Seminer (Webinar) Gerçekleştirilecek
TÜBİTAK ile Katar Ulusal Araştırma Fonu (Qatar National Research Fund-QNRF) arasında ‘Akıllı Üretim’ alanında bir ‘Akademi-Sanayi İşbirliği’ çağrısı açılmıştır. çağrıya ilişkin olarak 19 Mart 2019, saat 13:30’da internet üzerinden seminer etkinliği (webinar) düzenlenecektir. Detaylar için tıklayınız.

2591- TÜBİTAK- BIF Ortak Proje Çağrısı
Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) ile Belarus İnovasyon Kurumu (Belarusian Innovative Foundation – BIF) arasında mevcut 14 Şubat 2018 tarihli İşbirliği Protokolü çerçevesinde akademik araştırma katkılarıyla ortak Ar-Ge ve yenilik projeleri desteklenecektir. Her iki ülkeden en az bir sanayi kuruluşunun yer almasının zorunlu olduğu projelere, Türkiye tarafında sanayiye ek olarak akademik kurumlar da katılabilecektir. Çağrı kapanış tarihi: 31 Mayıs 2019. Detaylar için tıklayınız.

TÜBİTAK – NSTDA (Tayland) İkili İşbirliği Çağrısı Açıldı
Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) ile Tayland Ulusal Bilim ve Teknoloji Kalkınma Ajansı (NSTDA) arasında mevcut İşbirliği Protokolü çerçevesinde ortak araştırma projeleri desteklenecektir. Son Başvuru Tarihi: 7 Haziran 2019. Detaylar için tıklayınız.

"1001-Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı" nın 2019 Yılı 1. Dönem Çevrimiçi Son Başvuru Tarihi Güncellendi
Araştırma Destek Programları Başkanlığı (ARDEB) tarafından yürütülmekte olan "1001-Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı" kapsamında 2019 yılı 1. döneminde Proje Başvuru Sistemi (PBS) üzerinden yapılacak çevrimiçi başvurular için, daha önce 15/03/2019 olarak belirlenen son tarih 29/03/2019 olarak güncellenmiştir. Bu tarih aynı zamanda e-imza sürecinin de tamamlanması için son tarihtir. Detaylar için tıklayınız.

TÜBİTAK-NRF İkili İşbirliği Proje Çağrısı 1 Nisan 2019’da Açılacak!
Türkiye ile Güney Kore arasında bilim ve teknoloji alanında işbirliğinin geliştirilmesini desteklemek amacıyla Kurumumuz ve Güney Kore Ulusal Araştırma Fonu (National Research Foundation of Korea-NRF) arasında ikili işbirliği çağrısının 1 Nisan 2019 tarihinde açılması planlanmaktadır. Detaylar için tıklayınız.

ARDEB 1003 Programı Kapsamında Yeni Çağrı Açıldı
İslâm medeniyeti birikimlerinin yeniden keşfi sürecinin önde gelen isimlerinden biri olan Prof. Dr. Fuat Sezgin, İslam bilim ve teknoloji tarihinin, önyargılar sebebiyle karanlıkta kalan dönem, isim, eser ve öğretilerini gün yüzüne çıkarmak üzere gösterdiği büyük gayretle gelecek nesiller için çok kıymetli bir bilimsel miras bırakmış ve onun hatırasını yaşatmak üzere Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı tarafından 2019 yılı “Prof. Dr. Fuat Sezgin Yılı” olarak ilan edilmiştir. Bu bağlamda, Sosyal ve Beşeri Bilimler Araştırma Destek Grubu tarafından "1003-Öncelikli Alanlar Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı" kapsamında “İslâm Medeniyeti ve Bilim Tarihi” başlıklı çağrı açılmıştır. Bu çağrı kapsamında yapılacak proje başvuruları için iki aşamalı başvuru sistemi uygulanmaktadır. İlk aşama başvuruları için son başvuru tarihi 19/04/2019 olarak belirlenmiştir. Açılan çağrıya ilişkin bilgilere ulaşmak için lütfen tıklayınız.

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu IPARD II – 5. Başvuru Çağrı İlanı
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu 16 Şubat 2019 tarihinde IPARD II Programı Beşinci Başvuru Çağrı İlanına çıkmış bulunmaktadır. Bu Başvuru Çağrı İlanı kapsamında “Tarımsal İşletmelerin Fiziki Varlıklarına Yönelik Yatırımlar” ve “Tarım ve Balıkçılık Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması ile İlgili Fiziki Varlıklara Yönelik Yatırımlar” tedbirleri kapsamındaki başvurular kabul edilecektir. Detaylar için tıklayınız.

TÜBİTAK Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışları
Son Başvuru Tarihi: 7 Mart 2019

Üniversiteli gençler alternatif enerjili araçlarını yarıştırmak için 16-22 Eylül 2019 tarihlerinde TEKNOFEST İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında İstanbul Atatürk Havalimanı’nda gerçekleştirilecek olan “Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışları” etkinliğinde buluşuyor. Detaylar için tıklayınız.

TÜBİTAK  2019 Uluslararası İnsansız Hava Araçları Yarışması
Son Başvuru Tarihi: 8 Mart 2019

2019 TÜBİTAK Uluslararası İnsansız Hava Araçları Yarışması başvuruları 6 Şubat 2019 – 8 Mart 2019 tarihleri arasında yapılacaktır. 2018 yılında TEKNOFEST İSTANBUL kapsamına alınan yarışlar, bu yıl İstanbul Atatürk Havalimanında üniversite öğrencilerine yönelik olarak düzenlenecektir. Detaylar için tıklayınız.

TÜBİTAK – SDF Ortak Proje Çağrısı Başvuru Koşulları Yeniden Düzenlendi

TÜBİTAK ile Azerbaycan Cumhuriyeti Bilimi Geliştirme Kurumu (Science Development Foundation of the Republic of Azerbaijan – SDF) arasındaki işbirliği çerçevesinde yayınlanmış olan ortak proje çağrısı, Azerbaycan’da gerçekleştirilen yasal düzenlemeler sonucunda, SDF’nin yapısında meydana gelen değişiklikler münasebetiyle yeniden düzenlenmiştir. Detaylar için tıklayınız.

TÜBİTAK - MHESR (Tunus) İkili İşbirliği Çağrısı
Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) ile Tunus Yüksek Eğitim ve Bilimsel Araştırma Bakanlığı (MHESR) arasında mevcut İşbirliği Protokolü çerçevesinde ortak araştırma projeleri desteklenecektir. Detaylar için tıklayınız.

TÜBİTAK- Çin Halk Cumhuriyeti Hükümeti İşbirliği ile Yetenekli Genç Bilim İnsanları Programı 6-12 Ay süreyle Çin’de Çalışma İmkanı Sağlıyor
Birleşmiş Milletler Kalkınma için Bilim ve Teknoloji Komisyonunca (CSTD) Çin Halk Cumhuriyeti Hükümeti işbirliği ile “Yetenekli Genç Bilim İnsanları Programı (Talented Young Scientists Programme – TYSP)” başlatılmıştır. Detaylar için tıklayınız.

2540-TÜBİTAK ve Slovak Bilimler Akademisi (SAS) İkili İşbirliği Programı 2019 Çağrısı
Türkiye ile Slovakya arasında bilim ve teknoloji alanlarında işbirliğinin geliştirilmesini desteklemek amacıyla oluşturulan ve 2012 yılından itibaren yürütülen 2540-TÜBİTAK ve Slovak Bilimler Akademisi (SAS) İkili İşbirliği Programı kapsamında açılan çağrılarla iki ülke arasında bilim ve teknoloji alanında sürdürülebilir ortaklıkların kurulması hedeflenmektedir. Detaylar için tıklayınız.

2556-TÜBİTAK-QNRF Akıllı Üretim Çağrısı
TÜBİTAK ile Katar Ulusal Araştırma Fonu (Qatar National Research Fund - QNRF) arasında ‘Akıllı Üretim’ alanında bir ‘Akademi-Sanayi İşbirliği’ çağrısı açılmıştır. Detaylar için tıklayınız.

1001 - Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı 2019 1. Dönem Başvurusu

2019 Yılı 1. Dönem Son Başvuru Tarihleri:
Proje Başvuru Sistemi (PBS) Üzerinden Yapılacak Çevrimiçi Başvuru: 15/03/2019 (saat 23:59'a kadar)
E-imza Süreçlerinin Tamamlanması İçin Son Tarih:  29/03/2019 (saat 23:59'a kadar)
1001 Programı çevrimiçi başvuruları 25 Ocak 2019 tarihinde alınmaya başlanmıştır.

TÜBİTAK-Uçan Araba, Sürücüsüz Araç, Roket Yarışmaları... TEKNOFEST 2019 Başvuruları Başladı!
Son Başvuru Tarihi: 28.02.2019

Türkiye’nin teknoloji üreten bir topluma dönüşmesini hedefleyen ve Milli Teknoloji Hamlesi sloganı ile yola çıkan TEKNOFEST, Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin yanı sıra, Türkiye’nin önde gelen teknoloji şirketleri, kamu kuruluşları ve üniversitelerin destekleriyle düzenleniyor. Detaylar için tıklayınız.

TÜRKİYE İHRACATÇILAR MECLİSİ İnoSuit – İnovasyon Odaklı Mentorluk Programı
Son Başvuru Tarihi: 15.02.2019

Üniversite-sanayi işbirliğine dayanmakta olan “İnoSuit - İnovasyon Odaklı Mentorluk Programı” kapsamında, İhracatçı Birlikleri üyesi şirketlerde inovasyon yönetimi yetkinliğinin sürdürülebilir şekilde arttırılması, inovasyon yönetimi altyapısının oluşturulması, güçlendirilmesi, her bir kurumun kendi hedeflerine, yapısına ve ihtiyaçlarına uygun kurumsal inovasyon sistemlerinin tasarlanması ve hayata geçirilmesi amaçlanmaktadır. Detaylar için tıklayınız.

TÜBİTAK 2223-B - Yurt İçi Bilimsel Etkinlik Düzenleme Desteği 1. Dönem
Başvuru Tarihleri: 15.01.2019 - 31.01.2019

2223-B Yurt İçi Bilimsel Etkinlik Düzenleme Desteği Programı 2019 yılı 1. Dönem  başvurusu 15 Ocak 2019 itibari ile açılmıştır. Detaylar için tıklayınız.

TÜBİTAK 2224-B - Yurt İçi Bilimsel Etkinliklere Katılımı Destekleme Programı 1. Dönem
Başvuru Tarihleri: 15.01.2019 - 31.01.2019

2224-B - Yurt İçi Bilimsel Etkinliklere Katılımı Destekleme Programı 2019 yılı 1. Dönem  başvurusu 15 Ocak 2019 itibari ile açılmıştır. Detaylar için tıklayınız.

TÜBİTAK 2224-A - Yurt Dışı Bilimsel Etkinliklere Katılımı Destekleme Programı 1. Dönem
Başvuru Tarihleri: 15.01.2019 - 31.01.2019

2224-A - Yurt Dışı Bilimsel Etkinliklere Katılımı Destekleme Programı 2019 yılı 1. Dönem  başvurusu 15 Ocak 2019 itibari ile açılmıştır. Detaylar için tıklayınız.

TÜBİTAK 1511 - TÜBİTAK Öncelikli Alanlar Araştırma Teknoloji Geliştirme ve Yenilik P. D. P.
1511 - Öncelikli Alanlar Araştırma Teknoloji Geliştirme ve Yenilik Projeleri Destekleme Programı kapsamında Bilgi İletişim Teknolojileri Öncelikli alanında 5, Enerji Öncelikli alanında 4, Gıda Öncelikli alanında 2, Makine İmalat Öncelikli alanında 4, Otomotiv Öncelikli alanında 3, Sağlık Öncelikli alanında 3 çağrı olmak üzere toplamda 21 çağrı 18 Aralık 2018 tarihinde açılmıştır. Çağrılar 11 ile 15 Mart 2018 tarihleri arasında farklı günlerde kapanacaktır. Detaylar için tıklayınız.

TÜBİTAK Münir Birsel Lisansüstü Bursları Vakfı 2018-2019 Burs İlanı
Son Başvuru Tarihi: 31.01.2019

TÜBİTAK-Münir Birsel Lisans Üstü Bursları Vakfı’nın amacı; üniversitelerimizde yüksek lisans ve doktora öğrenimini sürdürmekte olan üstün başarılı öğrencilerin öğrenim ve araştırmalarını tamamlamalarına yardımcı olarak ülkemizde bilim ve teknolojinin gelişmesi için ihtiyaç duyulan üstün nitelikli insan gücünün yetişmesine katkıda bulunmaktır. Detaylar için tıklayınız.

TÜBİTAK KAMAG 1007 Programı Kapsamında Yeni Çağrı
Son Başvuru Tarihi: 08.02.2019

TÜBİTAK Kamu Kurumları Araştırma ve Geliştirme Projelerini Destekleme Programı (1007 Programı) kapsamında Tarım ve Orman Bakanlığı'nın müşteri kurum olarak yer aldığı "Gıda ve Yem Analizlerinde Kullanılan Analitik Mikotoksin Standartlarının Yerli Olarak Üretilmesi" ihtiyaç başlığına yönelik çağrı için duyuru Kamu Araştırmaları Destek Grubu (KAMAG) tarafından 27.12.2018 itibari ile yayınlanmıştır. Detaylar için tıklayınız.

TÜBİTAK SAYEM 1. Faz Çağrısı Ön Kayıt Son Başvuru Tarihi Uzatıldı
Başvuru Tarihleri: 31.08.2018 -14.12.2018

Sanayi Yenilik Ağ Mekanizması (SAYEM) 1. Faz Çağrısı Ön Kayıt Son Başvuru Tarihi, ilgilenen kuruluşlardan gelen yoğun talep üzerine 14 Aralık 2018 Saat 17:00 olarak güncellenmiştir. Detaylar için tıklayınız.
 

TÜBİTAK 2209-B Sanayiye Yönelik Lisans Araştırma Projeleri Desteği 2018 Yılı Çağrısı
Başvuru Tarihleri: 19.11.2018 - 21.12.2018

2209-B Sanayiye Yönelik Lisans Araştırma Projeleri Desteği 2018 Yılı Çağrısı 6. Dönem Başvuruları 19 Kasım 2018 tarihi itibari ile başlamıştır. Detaylar için tıklayınız.

TÜBİTAK 2214-A - Yurt Dışı Doktora Sırası Araştırma Burs Programı
Başvuru Tarihleri: 20.11.2018 - 21.12.2018

2214/A Yurt Dışı Doktora Sırası Araştırma Burs Programı 2018 yılı 2. çağrısı başvuruları 20.11.2018 - 21.12.2018 tarihleri arasında e-bideb (https://e-bideb.tubitak.gov.tr/giris.htm) sisteminden gerçekleşecektir. Detaylar için tıklayınız.

TÜBİTAK 2219 - Yurt Dışı Doktora Sonrası Araştırma Burs Programı
Başvuru Tarihleri: 20.11.2018 - 21.12.2018

2219 Yurt Dışı Doktora Sonrası Araştırma Burs Programı 2018 yılı 2. çağrısı başvuruları 20.11.2018 - 21.12.2018 tarihleri arasında e-bideb (https://e-bideb.tubitak.gov.tr/giris.htm) sisteminden gerçekleşecektir. Detaylar için tıklayınız.

ULUSAL BOR ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ

Borlu Fiber, Fiberglass ve/veya Kompozit Uygulamaları
Başvuru Tarihleri: 24.01.2019 - 31.01.2019

Ulusal Bor Araştırma Enstitüsü (BOREN), üniversiteler, kamu araştırma kurumları ve özel sektörle işbirliği içinde projeler yürütmekte, neticesinde üretilen bilginin paylaşımını sağlamakta ve sonuçta bor ile ilgili sürdürülebilir yenilikler sağlamaya çalışmaktadır. Bu doğrultuda başlatılan proje çağrısı kapsamında; “Borlu Fiber, Fiberglass ve/veya Kompozit Uygulamaları” na yönelik proje önerileri alınacaktır. Detaylar için tıklayınız.

TÜBİTAK 1007-KAMAG “K Tipi Kompozit Fren Pabucu ve K Tipi Kompozit Disk Balatasının Yerli Olarak Geliştirilmesi ve Üretimi
Başvuru Tarihleri: 19.10.2018 - 23.11.2018

TÜBİTAK Kamu Kurumları Araştırma ve Geliştirme Projelerini Destekleme Programı (1007 Progra-mı) kapsamında TCDD Taşımacılık A.Ş. Genel Müdürlüğü’nün müşteri kurum olarak yer aldığı “K Tipi Kompozit Fren Pabucu ve K Tipi Kompozit Disk Balatasının Yerli Olarak Geliştirilmesi ve Üretimi” ihtiyaç başlığına yönelik çağrı için duyuru Kamu Araştırmaları Destek Grubu (KAMAG) tarafından 19.10.2018 itibari ile yayınlanmıştır. Çağrıya ilişkin detaylı bilgilere ve başvuru sistemine http://ardeb-pbs.tubitak.gov.tr bağlantısından ulaşabilirsiniz.

TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Desteği 2018 Yılı Çağrısı ve 2209-B Sanayiye Yönelik Lisans Araştırma Projele-ri Desteği 2018 Yılı Çağrısı
2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Desteği 2018 Yılı Çağrısı 2. Dönem Başvuruları 1 Ekim 2018 tarihi itibari ile başlayacaktır. Detaylar için tıklayınız.
2209-B Sanayiye Yönelik Lisans Araştırma Projeleri Desteği 2018 Yılı Çağrısı 5. Dönem Başvuruları 17 Eylül 2018 tarihi itibari ile başlamıştır. Detaylar için tıklayınız.

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ A.Ş. ULUKOZA 2018 2. Çağrısı
Başvuru Tarihleri: 10.09.2018 – 21.10.2018

Girişimcilerin 200.000 TL’ye varan hibe desteğini alabilmeleri için TÜBİTAK 1512 2. Aşama başvurularına yönelik hazırlamaları gereken iş planı ve sunumlara yönelik eğitim ve mentörlük hizmeti BİGG ULUKOZA’da ücretsiz olarak sunulmaktadır. BİGG ULUKOZA, TÜBİTAK 1512 Programının resmi uygulayıcı kuruluşu ve TÜBİTAK tarafından fonlanan bir programdır. Detaylar için tıklayınız.

TÜBİTAK 2244 Sanayi Doktora Programı 2018 Yılı Çağrısı güncellenmiştir
Son Başvuru Tarihi: 15.10.2018

TÜBİTAK 2244 Sanayi Doktora Programı 2018 yılı çağrı metninde güncellemeler yapılmıştır. Güncellenen başlıklar aşağıdaki gibidir:
2244 Çağrı Metni 4.2.3
2244 Çağrı Metni 5.1.1
2244 Çağrı Metni 5.2.17
Yapılan yeni düzenlemelerle birlikte program başvurusu 15 Ekim 2018 tarihine kadar uzatılmıştır.
Detaylar için tıklayınız.

TÜBİTAK​ Bilim ve Toplum Destek Programları Başvuruları Başladı
Başvuru Tarihleri: 03.09.2018 – 18.10.2018

Bilim ve Toplum Daire Başkanlığı tarafından yürütülen, toplumda bilim kültürünün ve iletişiminin geliştirilerek yaygınlaştırılmasını amaçlayan;
4004- Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları,
4005- Yenilikçi Eğitim Uygulamaları ve
4007- Bilim Şenlikleri Destekleme Programı proje başvuru dönemi açıldı. Detaylar için tıklayınız.

TÜBİTAK Tüm Sektörlere Yönelik Araştırma, Teknoloji Geliştirme ve Yenilik Projeleri Destekleme Çağrısı
Başvuru Tarihleri: 01.08.2018 - 31.12.2018

“TEYDEB 2.0” adıyla bilinen “Yenilik Destek Programı” kapsamında; 2018 yılına ait TEYDEB Çağrı Planı (TÇP) içinde yer alan Genel SADE altındaki Genel Çağrı 1 Ağustos 2018’de açılmıştır. Bu çağrıya başvurular eteydeb2.tubitak.gov.tr adresinden yapılabilmektedir. Detaylar için tıklayınız.

TÜBİTAK 1512 -BiGG 2018 Yılı 2. Çağrısı
Başvuru Tarihleri: 03.09.2018 - 16.11.2018
Girişimci adayları, Uygulayıcı Kuruluşlardan onay aldıkları iş planlarıyla TÜBİTAK’a başvurarak 200 bin TL tutarındaki %100 hibe destekten yararlanmak için yarışacak. BiGG Uygulayıcı Kuruluşları kendi web sayfalarında ilan edecekleri duyuru ile altı tematik alanda iş fikri başvurularını kabul edecekler. Detaylar için tıklayınız.

TÜBİTAK Sanayi Yenilik Ağ Mekanizması (SAYEM) 1. Faz Çağrısı
Başvuru Tarihleri: 03.09.2018 - 31.10.2018

Ar-Ge ve yenilik faaliyetlerinin yüksek katma değerli ürün veya ürün grubuna dönüştürülmesi, yüksek teknolojili ürün veya ürün grubunun geliştirilmesi ve ihracattaki yüksek teknolojili ürün payının artırılarak cari açığın azaltılması ülkemizin önemli bir ihtiyacıdır. Bu ihtiyaç kapsamında Sanayi Yenilik Ağ Mekanizması (SAYEM) tasarlanmış olup, Yüksek Katma Değerli Ürün veya Ürün Grubu Geliştirilmesini Sağlayacak SAYEM 1. Faz Çağrısı 31 Ağustos 2018 tarihi itibariyle açılmıştır. Detaylar için tıklayınız

TÜBİTAK Yüksek Teknoloji Platformları Çağrısı (1004) güncellendi.
Son Başvuru Tarihi: 28.09.2018 17:30

03.08.2018 tarihi itibariyle 1. Faz Öneri formu güncellenmiş ve değerlendirmede kullanılacak form web sayfasında yayınlanmıştır. Ayrıca 1004 Programı hakkında Sıkça Sorulan Sorular dokümanı oluşturularak paylaşılmıştır.
Detaylar için tıklayınız.

TÜBİTAK 1001,1002,1005,3501 Programları güncellendi.
7 Temmuz 2018 tarihli Bilim Kurulu ve Araştırma Destek Programları Başkanlığı (ARDEB) Koordinasyon Kurulu toplantılarında alınan kararlar doğrultusunda ARDEB tarafından yürütülmekte olan programlar kapsamında önemli güncellemeler yapıldı.
1001 Programı kapsamında yapılan güncellemeler için tıklayınız.
1002 Programı kapsamında yapılan güncellemeler için tıklayınız.
1005 Programı kapsamında yapılan güncellemeler için tıklayınız.
3501 Programı kapsamında yapılan güncellemeler için tıklayınız.

TARIM ve ORMAN BAKANLIĞI Ar-Ge Destek Programı
Son Başvuru Tarihi: 21.09.2018

Ar-Ge Destek Programı kapsamında Proje Başvurularının kabulü için 14. Çağrıya çıkılmıştır. Çağrı kapsamında başvuru yapılacak proje önerisi konusunun 14. Çağrı Öncelikli Ar-Ge Konuları kapsamında olması gerekmektedir. Söz konusu Öncelikli Ar-Ge Konuları iki grup halinde belirlenmiştir. Detaylar için tıklayınız.

TÜBİTAK Bilim ve Toplum Programları çağrı metinleri güncellendi.
Başvuru Tarihleri: 03.09.2018 – 18.10.2018 (4004, 4005 ve 4007 Programları için), 22.10.2018 – 22.11.2018 (4006 Programı için)

Güncellenen Çağrı Metinlerine aşağıda yer alan program sayfalarını ziyaret ederek ulaşabilirsiniz.
4004 - Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Destekleme Programı
4005 - Yenilikçi Eğitim Uygulamaları Destekleme Programı
4006 - TÜBİTAK Bilim Fuarları Destekleme Programı
4007 - Bilim Şenlikleri Destekleme Programı

2232 Yurda Dönüş Araştırma Bursu Programı
Başvuru Tarihleri: 16.07.2018 – 10.08.2018
Detaylı bilgi için tıklayınız.

BEBKA 2018 Yılı Fizibilite Desteği Programı
Başvuru Tarihleri: 03.07.2018 – 28.12.2018
Detaylı bilgi için tıklayınız.

2221 Konuk veya Akademik İzinli (Sabbatical) Bilim İnsanı Destekleme P.
Başvuru Tarihleri: 02.07.2018 – 31.07.2018

Detaylı bilgi için tıklayınız.

2224-A Yurt Dışı Bilimsel Etkinliklere Katılımı Destekleme P.
Başvuru Tarihleri: 02.07.2018 – 31.07.2018

Detaylı bilgi için tıklayınız.

2224-B Yurt İçi Bilimsel Etkinliklere Katılımı Destekleme P.
Başvuru Tarihleri: 02.07.2018 – 31.07.2018

Detaylı bilgi için tıklayınız.

2223-B Yurt İçi Bilimsel Etkinlik Düzenleme Des­teği
Başvuru Tarihleri: 02.07.2018 – 31.07.2018

Detaylı bilgi için tıklayınız.

Yüksek Teknoloji Platformları Çağrısı (1004 Programı)
Başvuru Tarihleri: 29.06.2018 – 28.09.2018
Detaylı bilgi için tıklayınız.

2244 - Sanayi Doktora Programı
Başvuru Tarihleri: 09.07.2018 – 28.09.2018
Detaylı bilgi için tıklayınız.

100 / 2000 YÖK Doktora Bursları
Başvuru Tarihleri: 07.06.2018 – 06.07.2018
Yükseköğretim Kurulu tarafından belirlenen öncelikli alanlarda ülkemizin doktoralı insan kaynağına olan ihtiyacını karşılamak üzere, yurtiçindeki devlet üniversitelerinde 100 tematik alanda 2000 kişiye YÖK Doktora Bursu verilmektedir. Devlet Yükseköğretim Kurumları başvurmak istedikleri alanlar için 7 Haziran 2018 – 6 Temmuz 2018 (Saat17:00) tarihleri arasında https://webuyg.yok.gov.tr/doktora adresinden başvuru yapacak olup, doldurulan formları Rektörlükler aracılığıyla üst yazı ekinde YÖK kurumu başkanlığına ulaştıracaklardır.

2211 - YURT İÇİ LİSANSÜSTÜ BURS PROGRAMI BAŞVURULARI 
2211-A Genel Yurt İçi Doktora Burs Programı 2018/2
2211-B Sosyal Bilimlere Geçiş Yurt İçi Doktora Burs Programı 2018/2
2211-C Öncelikli Alanlara Yönelik Yurt İçi Doktora Burs Programı 2018/2
Başvuru Tarihleri: 27.06.2018 – 27.07.2018
Detaylı bilgi için tıklayınız.

2237/A BİLİMSEL EĞİTİM ETKİNLİKLERİ DESTEĞİ 
Başvuru Tarihleri: 04.06.2018 – 06.07.2018

Detaylı bilgi için tıklayınız.

SAVUNMA SANAYİİ AR-GE GENİŞ ALAN ÇAĞRISI (SAGA)

Savunma Sanayi Müsteşarlığı yedi farklı alanda Savunma Sanayii Ar-Ge Geniş Alan (SAGA) Çağrısı yayımlamıştır. Söz konusu çağrı programlarına ilişkin proje önerileri için son başvuru tarihi 13 Temmuz 2018’dir.
1- Kimyasal ve Biyolojik Savaş Ajanlarına Karşı Yeni Nesil Dekontaminasyon Maddesi
2- Kokristalizasyon Yöntemi ile Enerjik Malzeme Geliştirilmesi
3- Patlayıcı Davranışları ve Detonasyon Teorisi Teknolojileri Geliştirilmesi
4- Robotik Teknolojileri Geliştirilmesi
5- Yapay Zekâ Teknolojileri Geliştirilmesi
6- Yeni Nesil Detonatör Geliştirilmesi
7- Zırh Uygulamaları için Malzeme Teknolojilerinin Geliştirilmesi
Detaylı bilgi için tıklayınız.

 

TÜBİTAK BİLİM VE TOPLUM PROGRAMLARI ÇAĞRILARI YAYINLAMIŞTIR
Toplumda bilim kültürünün ve iletişiminin geliştirilmesini amaçlayan Bilim ve Toplum Programları çağrı metinleri 11.06.2018 tarihinde yayınlanmıştır. 2007 yılından bu yana Bilim ve Toplum Daire Başkanlığı (BİDEB) tarafından yürütülen programlar dahilinde okul öncesi dönemi çocuklarından öğretmenlere, toplumun farklı kesimlerine yönelik bilimsel etkinlikler yapmayı hedefleyen projeler desteklenmektedir. Çağrı metinlerine aşağıda yer alan program sayfalarını ziyaret ederek ulaşabilirsiniz.

4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Destekleme Programı 

4005 Yenilikçi Eğitim Uygulamaları Destekleme Programı

4006 TÜBİTAK Bilim Fuarları Destekleme Programı

4007 Bilim Şenlikleri Destekleme Programı

 

2223-D - İŞBİRLİĞİ VE ÖNCELİKLİ ALANLARLA İLGİLİ ETKİNLİK DÜZENLEME DESTEĞİ
2018-TÜRKİYE-A.B.D., TÜRKİYE-FRANSA ve TÜRKİYE-BİRLEŞİK KRALLIK İKİLİ İŞBİRLİĞİ ÇERÇEVESİNDE ETKİNLİK DÜZENLEME DESTEĞİ
Başvuru Tarihleri: 01.05.2018 – 31.05.2018

Başvurular e-BİDEB sistemi üzerinden yapılmaktadır.
 

2223-C ÇOK KATILIMLI ULUSLARARASI ETKİNLİK DÜZENLEME DESTEĞİ PROGRAMI 2018 YILI ÇAĞRI DUYURUSU
Başvuru Tarihleri: 07.05.2018 – 31.05.2018

Başvurular e-BİDEB sistemi üzerinden yapılmaktadır.
 

2221 - KONUK VEYA AKADEMİK İZİNLİ (SABBATİCAL) BİLİM İNSANI DESTEKLEME PROGRAMI ÇAĞRI DUYURUSU
Başvuru Tarihleri: 02.05.2018 – 31.05.2018
Başvurular e-BİDEB sistemi üzerinden yapılmaktadır.


2232 - Yurda Dönüş Araştırma Burs Programı
Başvuru Tarihleri: 14.05.2018 – 08.06.2018
Başvurular e-BİDEB sistemi üzerinden yapılmaktadır.


Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Kamu Kurumları Araştırma ve Geliştirme  (KAMAG) Projelerini Destekleme Programı (1007) kapsamında “Çay Bitkisi Gen Havuzunun Oluşturulması ve Ticari Çeşit Adaylarının Belirlenmesi” ile ilgili olarak çağrısını 14.05.2018 tarihi itibariyle duyurmuştur. 
Son Başvuru Tarihi: 13.07.2018
Detaylar için tıklayınız.
Çağrı dokümanı için tıklayınız.

 

TÜBİTAK’TAN ÖN LİSANS VEYA LİSANS DÜZEYİNDE EĞİTİMLERİNE DEVAM EDEN ÖĞRENCİLERE YÖNELİK ÖDÜLLÜ YARIŞMA FIRSATI!
1. 2238 Girişimcilik ve Yenilikçilik Yarışması, 
Ayrıntılı bilgi için tıklayınız.
2. 2241 Özel Sektöre Yönelik Lisans Bitirme Tezleri Yarışması, Ayrıntılı bilgi için tıklayınız.
3. 2242 Öncelikli Alanlarda Üniversite Öğrencileri Proje Yarışması, Ayrıntılı bilgi için tıklayınız.
 

TÜBİTAK 2209 Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı

2209-B Sanayiye Yönelik Lisans Araştırma Projeleri Desteği

2018 3. Dönem Başvuru Başlangıç - Bitiş Tarihleri:  24.04.2018 – 18.05.2018

Detaylar için tıklayınız.

 

TÜBİTAK 1003 Öncelikli Alanlar Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı Başvuru Çağrısı

İlk aşama başvuruları için Son Başvuru Tarihi: 22/06/2018

Detaylar için tıklayınız.

 

Borlu Malzemeler ve Bor Kimyasallarının Geliştirilmesi (PÇ.2018/1)

Çağrı İlan Tarihi: 12.03.2018

Ön Başvuru Tarihleri: 07.05.2018-15.05.2018

Öngörülen Kesin Başvuru Son Tarihi: 30.06.2018

Detaylar için tıklayınız.

 

Bor Cevherinden Rafine Ve Konsantre Ürünlerin Üretimi Sırasında Katı Örneklerin Çeşitli Parametrelerinde Online Analizinin Yapılması

Başvuru Bitiş Tarihi: 02.05.2018

Detaylar için tıklayınız.

 

1511 - Öncelikli Alanlar Araştırma Teknoloji Geliştirme ve Yenilik Projeleri Destekleme Programı

Son Başvuru Tarihleri: 4-8 Haziran 2018

1511-SAB-BMED-2017-1 kodlu Sağlık Öncelikli alanındaki çağrının Nisan ayında açılması planlanmaktadır.

Detaylar için tıklayınız.

 

Ulusal Kutup Bilim Programı (2018-2022) Çağrısı

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile TÜBİTAK arasında 12 Mart 2018 tarihinde, “Antarktika ve Arktik İle İlgili Bilimsel Çalışmalarda İşbirliği Yapılmasına Dair Protokol” imzalanmıştır. 
Ulusal Kutup Bilim Programı (2018-2022) kapsamında yapılan işbirliği protokolünün amacı; belirlenmiş öncelikli araştırma temalarına ilgi duyan, söz konusu alanlarda çalışmaları olan araştırmacılar için destek mekanizmalarını oluşturarak bilimsel araştırmaların desteklenmesini, aynı zamanda ülkemizin Antarktika ve Arktik ile ilgili bilimsel çalışmalarda daha hızlı yol alabilmesini sağlamaktır. Söz konusu protokol kapsamında “Antarktika ve Arktik” ile ilgili bilimsel çalışmaların destekleneceği çağrı, TÜBİTAK Araştırma Destek Programları Başkanlığı (ARDEB) tarafından 22 Mart 2018 tarihi itibarıyla açılmış olup, son başvuru tarihi 31 Mayıs 2018 olarak belirlenmiştir. Başvuru yapılacak projeler, ARDEB tarafından yürütülmekte olan “1001-Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı” kapsamında desteklenecektir. İlgili çağrıya, http://ardeb-pbs.tubitak.gov.tr adresi üzerinden başvuru yapılabilecektir.

 

2216 - Uluslararası Araştırmacılar İçin Araştırma Burs Programı

Başvuru Başlangıç - Bitiş Tarihleri: 05.03.2018 – 06.04.2018

Detaylar için tıklayınız.

 

2218 - Yurt İçi Doktora Sonrası Araştırma Burs Programı

Başvuru Başlangıç - Bitiş Tarihleri: 05.03.2018 – 06.04.2018

Detaylar için tıklayınız.

 

2209-A - Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı

Başvuru Başlangıç - Bitiş Tarihleri: 01.03.2018 – 30.03.2018

Detaylar için tıklayınız.

 

2221 - Konuk veya Akademik İzinli (Sabbatical) Bilim İnsanı Destekleme P.

Başvuru Başlangıç - Bitiş Tarihleri: 01.03.2018 – 30.03.2018

Detaylar için tıklayınız.

 

2237-A Bilimsel Eğitim Etkinlikleri Desteği

Başvuru Başlangıç - Bitiş Tarihleri: 01.03.2018 – 30.03.2018

Detaylar için tıklayınız.