Uluslararası Çağrılar

TÜBİTAK – NRF (Güney Kore) İkili İşbirliği Çağrısı

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) ile Güney Kore Ulusal Araştırma Vakfı (NRF) arasında mevcut İşbirliği Protokolü çerçevesinde ortak araştırma projeleri desteklenecektir. Son Başvuru Tarihi: 21 Haziran 2019  Detaylar için tıklayınız.

TÜBİTAK  ICGEB İşbirlikçi Araştırma (Collaborative Resarch Programme - CRP) Hibe Programına Başvurular İçin Son Tarih: 30 Nisan 2019!

Uluslararası Genetik Mühendisliği ve Biyoteknoloji Merkezi (International Centre for Genetic Engineering and Biotechnology – ICGEB), temel yaşam bilimleri, sağlık hizmetleri, endüstriyel ve zirai biyoteknoloji ve biyomühendislik alanlarında faaliyet gösteren araştırmacılara finansal destek sağlamaktadır. Detaylar için tıklayınız.

TÜBİTAK UFUK2020  Avrupa Komisyonu Ortak Araştırma Merkezi, Nanobiyoteknoloji Laboratuarı Eğitim ve Kapasite Geliştirme Çağrısı

Avrupa Komisyonu Ortak Araştırma Merkezi (Joint Research Centre) JRC Araştırma Altyapıları'ndan biri olan Nanobiyoteknoloji Laboratuarı, "Eğitim ve Kapasite Geliştirme" başlığı altında bir çağrı açtı. Çağrıya, üniversiteler, araştırma kurumları, kamu kurumları ve KOBİ’ler tarafından başvuru yapılabilmekte. Detaylar için tıklayınız.

TÜBİTAK ECSEL Ortak Girişimi 2019 Yılı Çağrısı

Son Başvuru Tarihi: 07 Mayıs 2019
ECSEL Ortak Girişimi tarafından 7 Şubat 2019 tarihinde açılışı ilan edilen 2019 yılı çağrısının 1. Aşama başvuruları başladı. Uluslararası başvuru sürecinde, ECSEL projelerinde Türkiye’den de kurum ve kuruluşlar yer alabilmekte. Türkiye ulusal paydaşları için çağrıyı toplam 3 Milyon Avro bütçeyle destekliyor. Detaylar için tıklayınız.

PRIMA 2018 Bölüm 1 Çağrı Sonuçları Açıklandı
PRIMA Programı Bölüm 1 (Section 1) 2018 çağrısı sonucunda desteklenmeye uygun bulunan projeler listesi yayınlanmıştır. Detaylar için tıklayınız.

TÜBİTAK-MANUNET 2019 ÇAĞRI İLANI
MANUNET, Avrupa Birliği (AB) Komisyonu tarafından Horizon 2020 Programı kapsamında desteklenen bir ERA-NET projesidir. MANUNET projesinde Türkiye’yi TÜBİTAK temsil etmektedir.
ÇAĞRI KONULARI

· Bilgi tabanlı mühendislik, üretimde bilgi ve iletişim teknolojilerin kullanımı (endüstriyel robotlar, bilgisayar destekli mühendislik ve tasarım, üretim otomasyonları, vb.)

· Kaynakların verimli kullanımı ve geri dönüşüm de dahil olmak üzere; çevre ve enerji uygulamalarına yönelik üretim teknolojileri

· Adaptif üretim teknolojileri

· Eklemeli üretim teknolojileri

· Üretimde yeni malzemeler (alaşım, yağ, kaplama, tekstil, inşaat, kompozit, yalıtım, vb.)

· Yeni üretim metotları, komponentleri ve sistemleri,

· Üretime yönelik diğer ürün ve teknolojiler

Detaylar için tıklayınız.

TÜBİTAK PRIMA 2019 Çağrılarında Değerlendirici Olmak İsteyen Adaylara Çağrı
PRIMA Programı 2019 Yıllık İş Planı (AWP2019) kapsamında 17 Aralık 2018 tarihinde beş proje çağrısı açılmıştır (dört tane Bölüm 1 çağrısı ve bir tane Bölüm 2 çağrısı).  Çağrı konularına sunulan proje önerilerinin değerlendirmelerini yapmak üzere nitelikli uzmanların PRIMA Dış Danışman Veritabanı’na kayıt olmaları amaçlanmaktadır. Detaylar için tıklayınız.

TÜBİTAK ERA-NET NEURON Cofund Projesi 2019 Ortak Uluslararası Çağrısı (JTC 2019)
ERA-NET NEURON (The Network of European Funding for Neuroscience Research) Projesi, TÜBİTAK’ın da ortak olarak yer aldığı Avrupa Komisyonu tarafından Ufuk 2020 programı kapsamında desteklenen bir projedir. ERA-NET NEURON Projesi 2019 Ortak Uluslararası Çağrısı (JTC 2019), 09 Ocak 2019 tarihinde açılmıştır. JTC 2019 çağrısında, Türk araştırmacılar TÜBİTAK, ARDEB 1001 Programı Kapsamı ve Kurallarına göre desteklenecek olup; projede yer alan her bir Türk ortağa verilecek destek miktarı Kurum Hissesi ve Proje Teşvik İkramiyesi hariç en fazla 720.000 TL olacaktır. Detaylar için tıklayınız.

T.C. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliğinin Geliştirilmesi Hibe Programı Teklif Çağrısı
Son Başvuru Tarihi: 04.03.2019 12:00

IPA II döneminde uygulanmakta olan İstihdam, Eğitim ve Sosyal Politikalar Operasyonel Programı kapsamında uygulama otoritesi olan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından İş Sağlığı ve Güvenliğinin Geliştirilmesi Hibe Programı Teklif Çağrısı yayımlanmıştır. Detaylar için tıklayınız.

TÜBİTAK L’OREAL – UNESCO Ulusal Genç Bilim Kadınlarına Destek Bursları 2019 İlanı
Son Başvuru Tarihi: 20.02.2019

UNESCO’nun Doğa Bilimleri Sektörü içindeki iyi uygulama örneklerinden biri UNESCO ve L’Oreal Vakfı arasındaki işbirliği ile oluşturulan Genç Bilim Kadınlarına Destek Programı’dır. UNESCO ve L’Oreal ortaklığında uluslararası “For Women In Science” programının bir uzantısı olan “Genç Bilim Kadınlarına Destek Bursları” ulusal programı, 2003 yılından itibaren Türkiye’de başarıyla yürütülmektedir. UNESCO Milli Komisyonu ve L’Oreal Türkiye işbirliğiyle ülkemizdeki bilim kadınlarının bilimsel çalışmalarının teşvik edilmesi maksadıyla 2019 yılında da burs verilecektir. Detaylar için tıklayınız.

TÜBİTAK CHIST-ERA Projesi 2018 Yılı Çağrısı
CHIST-ERA III (European Coordinated Research on Long-term Challenges in Information and Communication Sciences and Technologies ERA-NET) projesi Ufuk2020 Yeni ve Gelişmekte Olan Teknolojiler alanında yürütülmekte olan ve Türkiye'yi temsilen TÜBİTAK’ın tam üye olduğu bir ERA-NET Projesidir. Projenin temel amacı, uluslararası işbirlikleri yoluyla Bilgi ve İletişim Teknolojileri alanında çığır açacak ileri araştırma projelerinin desteklenmesidir. Bu amaçla CHIST-ERA Proje Konsorsiyumu tarafından düzenli olarak ortak uluslararası çağrılara çıkılmaktadır. Detaylar için tıklayınız.

TÜBİTAK 1.EJP RD Avrupa Ortak Programı Uluslararası Nâdir Hastalıklar Araştırmaları Ortak Çağrısı Açıldı
Nâdir Hastalıklarda ERA-NET Araştırma Programları’nın (www.e-rare.eu) devamı niteliğindeki Nâdir Hastalıklarda Ortak Programı (European Joint Programme on Rare Diseases - EJP RD) 1. Uluslararası Ortak Çağrısı (Joint Transnational Call- JTC) 17 Aralık 2018 tarihinde açıldı. Detaylar için tıklayınız.

TÜBİTAK EuroNanoMed III Projesi 2019 Yılı Çağrısı Açıldı
EuroNanoMed III (ERA-NET on NanoMedicine) projesi Ufuk 2020 alt alanlarından "Nanoteknoloji, İleri Malzemeler, İleri İmalat ve İşleme Teknolojileri" kapsamında desteklenmekte olan ve TÜBİTAK’ın da ortak olarak yer aldığı bir projedir. Projede, nanotıp alanındaki yenilikçi yaklaşımları içeren translasyonel araştırma projelerinin desteklenmesi ve devlet kuruluşları ile özel kuruluşlardaki araştırma grupları arasında uluslararası işbirliklerinin sağlanması amaçlanmaktadır. Detaylar için tıklayınız.

TÜBİTAK QuantERA Projesi 2019 Yılı Çağrısı Açıldı
QuantERA (The Quantum ERA-NET) projesi Ufuk2020 Yeni ve Gelişmekte Olan Teknolojiler alanında yürütülmekte olan ve Türkiye'yi temsilen TÜBİTAK’ın tam üye olduğu bir ERA-NET Projesidir. Projenin temel amacı, uluslararası işbirlikleri yoluyla Kuantum Bilimleri ve Teknoloji alanlarında çığır açacak ileri araştırma projelerinin desteklenmesidir. Bu amaçla QuantERA Proje Konsorsiyumu tarafından düzenli olarak ortak uluslararası çağrılara çıkılmaktadır. Detaylar için tıklayınız.

TÜBİTAK Uluslararası Lider Araştırmacılar Programı Başvuruya Açıldı
Başvuru Tarihleri: 15.12.2018 - 15.02.2019

Ülkemiz açısından stratejik değer taşıyan alanlarda yürütülecek projelere katkı sağlamak üzere alanlarında yaptıkları üst seviye bilimsel ve/veya teknolojik çalışmalar ile temayüz etmiş ve yurt dışında çalışma deneyimine sahip başta Türk bilim insanları olmak üzere nitelikli araştırmacıların yurtdışından Türkiye’ye gelmelerini teşvik etmek ve çalışmalarını Türkiye’nin önde gelen akademi, sanayi kurum ve kuruluşları veya kamu kurumlarında yürütmelerini sağlamak için Uluslararası Lider Araştırmacılar Programı 15.12.2018 tarihi itibari ile başvuruya açılmıştır. Detaylar için tıklayınız.

TÜBİTAK Martera 2018 Yılı Çağrısı
Başvuru Tarihleri: 18.12.2018 - 29.03.2019

MARTERA, Avrupa Birliği (AB) Komisyonu tarafından Ufuk 2020 Programı kapsamında desteklenen bir ERA-NET projesidir. MARTERA, Avrupa ülkelerini denizcilik teknolojileri ve mavi büyüme alanlarında daha güçlü bir konuma taşımayı amaçlamaktadır. Detaylar için tıklayınız.

TÜBİTAK PRIMA Programı 2019 Çağrıları
Akdeniz'de su kaynakları ve gıda sistemleri konularında uluslararası ortak projeler destekleyecek olan PRIMA Programı kapsamında proje başvuruları alınmaya başlandı. PRIMA Programı kapsamında desteklenecek uluslararası projeler 2 Bölüme ayrılmaktadır:
Bölüm 1: AB Fonu ile Desteklenen Projeler
Bölüm 2: Ulusal Fonlar ile Desteklenen Projeler (AB katkısı olmaksızın)

Bölüm 1 kapsamındaki projeler programın süresi boyunca, Ufuk2020 Programı’ndan PRIMA’ya tahsis edilmiş olan fon ile desteklenecektir.
Bölüm 2 kapsamındaki projeler ise AB katkısı olmaksızın, yalnızca ulusal fonlayıcı kuruluşların PRIMA’ya taahhüt etmiş oldukları fonlar ile desteklenecektir. Bu kapsamda, proje konsorsiyumlarında yer alan araştırma ekiplerinin kendi ulusal fonlayıcı kuruluşlarına da ulusal başvuru yapmaları gerekmektedir. Konsorisyumlarda Türkiye’den yer alacak ekipler, başvurularını TÜBİTAK’a yapacaklardır. Detaylar için tıklayınız.
 

TÜBİTAK Kâtip Çelebi-Newton Fonu Sanayi-Akademi Ortaklığı Programı Çağrısı Ön Kayıt ve Son Başvuru Tarihleri Uzatıldı
Kâtip Çelebi-Newton Fonu Sanayi-Akademi Ortaklığı Programı Çağrısı Ön Kayıt ve Son Başvuru Tarihi, ilgilenen kuruluşlardan gelen yoğun talep üzerine aşağıda yer alan takvimde belirtildiği şekilde uzatılmıştır:
Çağrı Açılış Tarihi: 09 Kasım 2018
Çağrı Kapanış Tarihi: 28 Aralık 2018 17:30
Ön Kayıt Son Başvuru Tarihi: 21 Aralık 2018 17:30
Royal Academy of Engineering’e Son Başvuru Tarihi: 19 Aralık 2018. Detaylar için tıklayınız.

TÜBİTAK 1.EJP RD Avrupa Ortak Programı Uluslararası Nâdir Hastalıklar Araştırmaları Ortak Çağrısı
Nâdir Hastalıklarda ERA-NET Araştırma Programları’nın (www.e-rare.eu) devamı niteliğindeki Nâdir Hastalıklarda Ortak Programı (European Joint Programme on Rare Diseases - EJP RD) 1. Uluslararası Ortak Çağrısı (Joint Transnational Call- JTC) 14 Aralık 2018 tarihinde açılacak. Detaylar için tıklayınız.

TÜBİTAK FLAG-ERA Projesi 2019 Yılı Çağrısı Açıldı!
FLAG-ERA (The Flagship ERA-NET) projesi Ufuk2020 Yeni ve Gelişmekte Olan Teknolojiler (FET) alanında yürütülmekte olan ve Türkiye'yi temsilen TÜBİTAK’ın tam üye olduğu bir ERA-NET Projesidir. Projenin temel amacı, uluslararası işbirlikleri yoluyla FET Amiral Gemisi proje alanlarında (başta Grafen ve İnsan Beyni olmak üzere) araştırma projelerinin desteklenmesidir. Bu amaçla FLAG-ERA Proje Konsorsiyumu tarafından düzenli olarak ortak uluslararası çağrılara çıkılmaktadır. Detaylar için tıklayınız.

TÜBİTAK Birleşmiş Milletler “Üst Düzey Dijital İşbirliği Paneli” Katkı Çağrısı
Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres tarafından 12 Temmuz 2018 tarihinde “Üst Düzey Dijital İşbirliği Paneli” oluşturulmuştur. Çeşitli sektörlerden, akademi dünyasından ve sivil toplum kuruluşlarından 20 uzman ismin yer aldığı panel tarafından son zamanlarda ortaya çıkmış dijital teknolojilerin dünya ekonomilerine etkileri hakkında çalışılacaktır. Detaylar için tıklayınız.

TÜBİTAK Ufuk2020 Güvenli Toplumlar 2019 Çağrıları Bilgi Günü ve Proje Pazarı: SMI2G@Belçika
Son Başvuru Tarihi: 21.01.2019

Avrupa Komisyonu’nun desteği ile Security Mission Information & Innovation Group (SMI2G) tarafından her sene gerçekleştirilen Güvenli Toplumlar Bilgi Günü ve Proje Pazarı etkinliği 29-30 Ocak 2019 tarihlerinde tarihlerinde Belçika/Leuven’de düzenlenecek. Detaylar için tıklayınız.

TÜBİTAK Elektronik Bileşenler ve Sistemler Proje Pazarı Etkinliği Brüksel'de!
Elektronik Bileşenler ve Sistemler proje pazarı etkinliği (ECS Brokerage Event), AENEAS, ARTE-MIS-IA ve EPoSS tarafından 15-16 Ocak 2019 tarihlerinde Brüksel'de düzenlenecektir. Detaylar için tıklayınız.

TÜBİTAK Brüksel'de Fotonik 2019 Çağrıları Bilgi Günü Düzenlenecek
Ufuk2020 ICT alanı Robotik çağrıları kapsamında, 18 Ocak 2019'da Brüksel'de Bilgi Günü ve Proje Pazarı etkinliği düzenlenecek. Etkinlik boyunca Avrupa Komisyonu temsilcileri tarafından teklif çağrılarına katılmak için gereken tüm bilgiler detaylı bir şekilde anlatılacak. Detaylar için tıklayınız.

TÜBİTAK Türkiye - Danimarka Eurostars Çağrısı
Başvuru Tarihleri: 03.12.2018 - 28.02.2019

Türkiye ve Danimarka arasındaki işbirliğinin arttırılması ve iki ülkedeki firmaların ortak Ar-Ge çalışmalarının Eurostars Programı kapsamında desteklenmesi için Türkiye ve Danimarka Ortak Proje Çağrısı açıldı. Detaylar için tıklayınız.

TÜBİTAK - Fas İkili İşbirliği Çağrısı
Başvuru Tarihleri: 17.12.2018 – 15.02.2019

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) ile Fas Ulusal Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Merkezi (CNRST) arasında mevcut 5 Kasım 2013 tarihli İşbirliği Protokolü çerçevesinde ortak araştırma projelerinin desteklenmesi planlanmaktadır. Detaylar için tıklayınız.

Ufuk2020 Marie S. Curie Alanı Araştırma ve Yenilikçilik Değişim Programı (RISE) 2019 Yılı Çağrısı​
Başvuru Tarihleri: 04.12.2018 - 02.04.2019

MSCA Araştırma - Yenilikçilik Değişim Programı (RISE) Avrupa içinden ve/veya dışından üniversite ve sanayi kuruluşlarının bir araya gelerek yürütecekleri araştırma programları kapsamında yapacakları personel değişimini desteklemektedir. Detaylar için tıklayınız.

TÜBİTAK ICT-AGRI 2 2018 Çağrısı Son Başvuru Tarihi Uzatıldı
Başvuru Tarihleri: 08.10.2018 - 31.01.2019

ICT-AGRI 2 projesinin 2018 yılı çağrısı son tarihleri uzatılmıştır. 03 Aralık 2018 olan uluslararası başvuru son tarihi 31 Ocak 2019 olarak güncellenmiştir. Detaylar için tıklayınız.

TÜBİTAK-Ufuk2020 Enerji Verimliliği Bilgi Günü ve Proje Pazarı için Kayıtlar Açıldı
Avrupa Komisyonu (European Commission) ve EASME (Executive Agency for SMEs) tarafından 22 Ocak 2019 tarihinde, Brüksel/Belçika’da, Ufuk2020 Programı Enerji Verimliliği Çağrı Günü ve Proje Pazarı etkinliği düzenlenecektir. Detaylar için tıklayınız.

TÜBİTAK-2515 COST Destek Programı Başvuru Formları Güncellendi
2515 COST Destek Programı kapsamında güncellemeler gerçekleştirilmiştir. Buna göre,
Bilimsel değerlendirmede aşağıdaki kriter başlıkları kullanılacaktır:

  • Özgün Değer
  • Yöntem
  • Proje Yönetimi
  • Yaygın Etki

Projeler 6’lı puanlama sistemine göre değerlendirilecektir. Detaylar için tıklayınız.

TÜBİTAK Uluslararası Lider Araştırmacılar Programı
Başvuru Tarihleri: 15.12.2018 - 31.01.2018

Ülkemiz açısından stratejik değer taşıyan alanlarda yürütülecek projelere katkı sağlamak üzere alanlarında yaptıkları üst seviye bilimsel ve/veya teknolojik çalışmalar ile temayüz etmiş ve yurt dışında çalışma deneyimine sahip başta Türk bilim insanları olmak üzere nitelikli araştırmacıların yurtdışından Türkiye’ye gelmelerini teşvik etmek ve çalışmalarını Türkiye’nin önde gelen akademi, sanayi kurum ve kuruluşları veya kamu kurumlarında yürütmelerini sağlamak için Uluslararası Lider Araştırmacılar Programı çağrısı 14.11.2018 itibari ile yayınlanmıştır. Detaylar için tıklayınız.
 

TÜBİTAK Kâtip Çelebi-Newton Fonu Sanayi-Akademi Ortaklığı Programı Çağrısı
Başvuru Tarihleri: 09.11.2018 - 21.12.2018

Türkiye ve Birleşik Krallık arasındaki bilimsel ve teknolojik işbirliği çerçevesinde, koordinasyonu TÜBİTAK tarafından yürütülen Kâtip Çelebi-Newton Fonu kapsamında, sanayi ve akademi arasındaki stratejik bağlantıların kaliteyi artırması, üniversitelerin mühendislik bölümleri içinde inovasyon ve girişimciliğin teşvik edilmesi amacıyla TÜBİTAK ve Birleşik Krallık’taki fon ortaklarından Royal Academy of Engineering arasında Sanayi-Akademi Ortaklığı Programı çağrısı açılmıştır. Detaylar için tıklayınız.

TÜBİTAK ICT-AGRI 2 2018 Yılı Çağrısı
Başvuru Tarihleri: 08.10.2018 - 03.12.2018

Avrupa Birliği 7. Çerçeve Programı kapsamında, TÜBİTAK’ın da katıldığı bir proje olan ICT-AGRI 2 Projesi temel olarak; gelişmiş bilgi teknolojileri ve robotik kullanımı ile ekolojik olarak verimli, kaynak olarak verimli ve rekabetçi tarım geliştirilmesine katkı sağlamak amaçlanmıştır. Detaylar için tıklayınız

TÜBİTAK H2020 Çevre ve Ham Maddeler Alanı 2019 Çağrısı
Başvuru Tarihleri: 14.11.2018 - 19.02.2019

Ufuk2020 İklim Değişikliği, Çevre, Kaynak Verimliliği ve Ham Maddeler Alanı 2019 Çağrısı 14 Kasım 2018 tarihi itibariyle proje başvurusuna açıldı. Çevre Alanı 2019 Çağrısı'nda proje başvurusu yapılabilecek iki alt çağrı bulunuyor. Bu alt çağrılar aşağıda sıralanmakta:

  • Düşük Karbon, İklim Değişikliğine Dayanıklı Gelecek 2019 Çağrısı
  • Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri Doğrultusunda Yeşil Ekonomi 2019 Çağrısı

Detaylar için tıklayınız.

TÜBİTAK ERA-MIN-2 ERA-NET Cofund Projesi Kapsamında Açılacak Çağrı
Başvuru Tarihleri: 20.11.2018 - 31.01.2019

Endüstriyel rekabet edilebilirliği güçlendirmek ve döngüsel ekonomiye geçmek için Avrupa’da “ham maddelerle” ilgili Ar-Ge ve innovasyon faaliyetlerinin koodinasyonunu sağlayıp yürütmek amacıyla oluşturulan ERA-MIN-2 ERA-NET Co-fund projesi Ufuk 2020 alt alanlarından "İklim Değişikliği, Çevre, Kaynak Verimliliği ve Ham maddeler" (Climate Action, Environment, Resource Efficiency and Raw Materials)” altında desteklenmektedir. ERA-MIN-2 Projesi 01 Aralık 2016 tarihinde başlamıştır. ERA-MIN-2, onyedi ülkeden yirmibir fonlayıcı kuruluşun katılımı ile oluşturulmuş bir konsorsiyumdur. Detaylar için tıklayınız.

TÜBİTAK-Fransa Ulusal Araştırma Ajansı (ANR) Ortak Proje Başvuru Çağrısı
Son Başvuru Tarihi: 07.03.2019

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) ile Fransa Ulusal Araştırma Ajansı (ANR) arasında mevcut 27 Ocak 2014 tarihli İşbirliği Protokolü çerçevesinde 2019-2022 yıllarında ortak araştırma projeleri desteklenecektir. Detaylar için tıklayınız.

TÜBİTAK - ARRS (Slovenya) Çağrısı
Son Başvuru Tarihi: 19.12.2018

Ortak araştırma projesi önerisinde bulunan Türk bilim insanlarının projeyi birlikte gerçekleştirecekle-ri bir Sloven araştırma kuruluşunda çalışan araştırmacı(lar) ile “proje ortağı” olarak anlaşmaları ge-rekmektedir. Detaylar için tıklayınız.

TÜBİTAK - BRFFR (Belarus) Çağrısı
Son Başvuru Tarihi: 19.12.2018

TÜBİTAK ile Belarus Cumhuriyet Temel Araştırmalar Vakfı (BRFFR) arasındaki işbirliği çerçevesinde Türk ve Belaruslu bilim insanları arasında ortak projeler desteklenecektir. TÜBİTAK- BRFFR işbirliği projelerine yurt dışı seyahat desteğinin yanısıra Türk tarafına talep edilmesi durumunda TÜBİTAK tarafından ayrıca araştırma desteği de verilebilmektedir. Detaylar için tıklayınız.
 

AVRUPA KOMİSYONU Erasmus+ Programı 2019 Yılı Teklif Çağrısı
Avrupa Komisyonu, Erasmus +Programı 2019 Teklif Çağrısını yayınladı. 2019 yılı Erasmus+ Program bütçesi, 2018 yılına göre 300 Milyon Avro artarak 3 Milyar Avro oldu. Erasmus+ Programı 2019 teklif çağrısı kapsamında eğitim, öğretim, gençlik ve spor alanlarında faaliyet gösteren kamu ya da özel kuruluşlar ile sivil toplum kuruluşları proje başvurusu yapabilir. Ayrıca, gençlik çalışmalarında aktif olan ancak tüzel kişilik olmayan gençlik grupları da hibe desteği için proje başvurusunda bulunabilir. Detaylar için tıklayınız.

TÜBİTAK UFUK2020 Robotik - Bilgi Günü ve Proje Pazarı
Ufuk2020 ICT alanı Robotik çağrıları kapsamında 18 Aralık 2018'de Belçika / Brüksel'de bir proje pazarı düzenlenecektir. Etkinlik boyunca Avrupa Komisyonu ve euRobotics temsilcileri tarafından teklif çağrılarına katılmak için gereken tüm bilgiler detaylı bir şekilde anlatılacaktır. Gün boyunca Avrupa Komisyonu temsilcileri, ICT-09-2019-2020 Robotics in Application Areas ve ICT-10-2019- 2020 Robotics Core Technology teklif çağrısı ayrıntılarını sunacaktır. Detaylar için tıklayınız.

TÜBİTAK UFUK2020 ERC 2019 Consolidator Grant Çağrısı
602 Milyon Avroluk bütçesi ile yaklaşık 314 proje fonlaması beklenen ERC Consolidator Grant 2019 çağrısı başvuruya açıldı. Son başvuru tarihi 7 Şubat 2019. Çağrılar ile ilgili önemli bilgilere ve dokümanlara buradan ulaşabilirsiniz. TÜBİTAK ERC Baş Araştırmacı Geliştirme Programı’na başvuru yapmak için son başvuru tarihi 24 Aralık 2018’dir. ERC Baş Araştırmacı Geliştirme programı ile ilgili
detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz. ERC ile ilgili her türlü soru ve önerileriniz için ncperc@tubitak.gov.tr adresi ile iletişime geçebilirsiniz.

TÜBİTAK H2020 CoBioTech 2018 Proje Çağrısı
Son Başvuru Tarihi: 14.12.2018 Brüksel saati ile 13.00

CoBioTech, Avrupa ülkeleri Biyoteknoloji alanında güçlü araştırma ve geliştirme ortaklıklarının kurulması amacıyla Avrupa Birliği (AB) Komisyonu tarafından Horizon 2020 Programı kapsamında desteklenen bir ERA-NET projesidir. Proje çağrısına en az 3 farklı ülkeden 3 katılımcıyı içeren tüm konsorsiyumlar katılabilecektir. Projeye, farklı ülkelerden bölgesel veya ulusal bazda araştırmalara destek veren kuruluşlar katılmaktadır. Projede, Türkiye’yi TÜBİTAK temsil etmektedir. Detaylar için tıklayınız.

TÜBİTAK-SDF Ortak Proje Çağrısı
Son Başvuru Tarihi: 21.10.2018 - 31.01.2019

TÜBİTAK ile Azerbaycan Cumhuriyeti Bilimi Geliştirme Kurumu (Science Development Foundation of the Republic of Azerbaijan - SDF) arasında, 27 Mayıs 2015 tarihinde imzalanan İşbirliği Anlaşması doğrultusunda, iki ülkenin sanayi kuruluşları ve akademik kurumları arasında gerçekleştirilecek olan ortak araştırma, geliştirme ve yenilik projeleri desteklenecektir. Detaylar için tıklayınız.

TÜBİTAK UFUK2020 Clean Sky 2 Çağrısı
Clean Sky 2 Ortak Girişimi 9. Proje Çağrısı Taslak Konuları yayımlandı. Çağrı kapsamında, Büyük Yolcu Hava Aracı, Hızlı Döner Kanatlı Hava Aracı, Uçak Gövdesi, Motor, Sistem, Teknik Değerlendirme aktiviteleri ile ilgili 51 konu ve ilaveten daha esnek içerikteki 3 tematik konunun desteklenmesi beklenmekte ve Clean Sky 2 çağrılarına proje sunulurken konsorsiyum oluşturma zorunluluğu bulunmamakta. Çağrının resmî olarak Ekim ayında açılması öngörülüyor. Detaylar için tıklayınız

Fransa’nın Türkiye Büyükelçiliği 2019 Araştırma Bursları Başvuruları
Fransa’nın Türkiye Büyükelçiliği 2019 araştırma bursları için adaylık başvurusu ilanlarına başlamış-tır. Bu program farklı üç finansmanı öngörmektedir:

  • Doktora öğrencileri için hareketlilik bursu
  • Genç araştırmacılar için hareketlilik bursu (doktora tezinin tamamlanmasını takip eden 3 yıl süresince başvurulabilmektedir).
  • Davetli öğretim üyeleri için hareketlilik bursu.

Hareketlilik bursları Türk araştırmacılar için akademik kariyerlerinin farklı aşamalarında Fransız araştırma ekipleri ile etkileşim içinde bulunmalarına olanak sağlamaktadır. İleri düzeyde araştırma bursu olan bu program Fransa ve Türkiye arasında yeni bilimsel işbirliklerinin doğmasının başlangıcı olmayı hedeflemektedir. Adaylık için son başvuru tarihi : 30 Kasım 2018. Detaylar için tıklayınız.

TÜBİTAK 2223-D - İşbirliği ve Öncelikli Alanlarla İlgili Etkinlik Düzenleme Desteği
Başvuru Tarihleri: 01.10.2018 – 31.10.2018

Newton – Katip Celebi Fonu kapsamında, Türkiye ile Birleşik Krallık arasında bilimsel ve teknolojik işbirliğini geliştirmeyi hedefleyen ortak araştırma projeleri oluşturma ve işbirliğinde ortak öncelikli alanlar belirlemeye yönelik yurt içinde düzenlenecek çalıştay, seminer ve toplantılara TÜBİTAK – BİDEB tarafından 2223 - D İşbirliği ve Öncelikli Alanlarla İlgili Etkinlik Düzenleme Desteği Programı kapsamında destek verilecektir. Detaylar için tıklayınız.

TÜBİTAK UFUK2020 Yenilikçi Eğitim Ağları (Innovative Training Networks–ITN)
Başvuru Tarihleri: 13.09.2018 - 15.01.2019

Yenilikçi Eğitim Ağları (Innovative Training Networks–ITN), yenilikçi araştırma alanlarında konu sınırlaması olmadan, kariyerinin başlangıcındaki araştırmacıların eğitilmesini hedeflemektedir. ITN Çağrısı, birden fazla ülkeden farklı akademik ve akademik olmayan (sanayi kuruluşu, STK vd.) kuruluşları bir araya getirerek, konusunda deneyimli araştırmacılar tarafından, doktora derecesini almamış genç araştırmacıların eğitilmesine yönelik projeler geliştirilmesine önayak olmaktadır. Bu vesileyle deneyimli araştırmacılar, kendi alanlarında yetişecek genç araştırmacılar için kurumlarında araştırma pozisyonu açma ve Avrupa Komisyonu tarafından fonlanan uluslararası araştırmacılar ile araştırma yapma/çalışma fırsatı yakalamaktadır. Detaylar için tıklayınız.

TÜBİTAK UFUK2020 Yenilenebilir Enerji 2019 Çağrısı
Avrupa Komisyonu'nun çağrılarla ilgili tüm bilgileri verdiği Katılımcı Portalı için tıklayınız. İlgili bağlantıdan "Enerji Sistemi ve Akıllı Şebekeler 2019 Yılı Çağrısı " detaylarına ulaşabilirsiniz. Detaylar için tıklayınız.

TÜBİTAK UFUK2020 Akıllı Şehirler ve Toplumlar 2019 Yılı Çağrısı
Ufuk2020 Programı Enerji alanı 2018-2020 Programında yer alan Akıllı Şehirler ve Toplumlar çağrısı kapsamında kendi enerjisini üretebilecek binalar/bölgeler (Positive Energy Blocks/Districts) için entegre yenilikçi çözümlerin geliştirilip, test edilebileceği ve performans denetiminin yapılabileceği uygulamalar desteklenecektir. Bina, kullanıcı (apartman sakini) ve enerji sistemi arasındaki etkileşim ve entegrasyonu; kullanımı artan elektrikli araçların enerji sistemi üzerindeki etkisini gösteren projeler olumlu bir şekilde değerlendirilecektir. Detaylar için tıklayınız.

Bursa Valiliği AB Proje Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezi AB Online Akademi 2018-2019 Güz Dönemi
AB Online Akademi 2018-2019 güz dönemi kayıtları başladı. AB Online Akademi ile; zamandan ve maddi olanaklardan tasarruf sağlayarak Avrupa Birliği Topluluk Fonları, Adaylık Öncesi Mali Yardımlar kapsamında kullandırılan hibelere yönelik Avrupa Birliği projeleri hazırlama becerilerini geliştirme olanağı sağlayan dijital bir öğrenme ortamı sunulmaktadır. Detaylar için tıklayınız.

TÜBİTAK UFUK2020 Ulaşım Alanı Sanal Bilgi Günü
23 Ekim 2018 tarihinde yerel saatle 10.00-14.00 arasında (09.00-13.00 CET) 355 milyon Avroluk bütçenin ayrıldığı Ufuk2020 Programı Ulaşım Alanı 2019 yılı çağrılarına yönelik sanal bir bilgi düzenlenecektir. Detaylar için tıklayınız.

TÜBİTAK UFUK2020 NMP Alanı 2018-2020 Güncel Çağrı Programı
Ufuk2020 Nanoteknoloji, İleri Malzemeler, Biyoteknoloji, İleri İmalat ve İşleme Teknolojileri Alanı 2018-2020 Çağrı Programı kapsamında 2019 yılında desteklenecek olan çağrı başlıkları, bütçeleri ve son başvuru tarihlerinde değişiklikler söz konusu olmuştur. Detaylar için tıklayınız.

TÜBİTAK-Fransa Ulusal Araştırma Ajansı (ANR) Ortak Proje Başvuru Çağrısı Ön Duyurusu
Başvuru Tarihleri: 25.09.2018 itibari ile

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) ile Fransa Ulusal Araştırma Ajansı (ANR) arasında mevcut 27 Ocak 2014 tarihli İşbirliği Protokolü çerçevesinde 2019-2022 yıllarında ortak araştırma projelerinin desteklenmesi planlanmaktadır.
Söz konusu ortak projelerin aşağıdaki öncelikli tematik alanlarda desteklenmesi öngörülmektedir:
Deniz Jeobilimleri (Marine Geosciences);
Sismik Riskler (Seismic risks);
Deniz Ekosistemlerinin İşleyişi (Functioning of Marine ecosystems);
Sosyal ve Beşeri Bilimler (Human and Social Sciences);
Bilgi ve İletişim Teknolojileri (ICT);
Enerji (Energy);
Detaylar için tıklayınız.

TÜBİTAK UFUK2020 ICT BROKERAGE EVENT
Son Başvuru Tarihi: 14.10.2018

TÜBİTAK AB Çerçeve Programları Ulusal Koordinasyon Ofisi ve Sabancı Üniversitesi Avrupa İşletmeler Ağı Ofisi işbirliğiyle 16 Ekim 2018 tarihinde Sabancı Üniversitesi, İstanbul’da Ufuk2020 Prog-ramı Bilgi ve İletişim Teknolojileri (ICT) Alanı kapsamında Robotik ve Dijital Fabrikalar odaklı proje pazarı etkinliği gerçekleştirilecektir. Alanlar özelinde Ar-Ge faaliyeti yürüten Avrupa’da yerleşik araştırma kuruluşları ve firmaların da yer alacağı etkinlikte, işbirliği geliştirmek amaçlı ikili görüşmeler de gerçekleştirilecektir. Ulaşım ve konaklama desteğinden faydalanmak isteyenler 1 Ekim 2018’e kadar başvurularını iletmeleri gerekmektedir. Sunumların iletilmesi için son tarih 12 Ekim 2018’dir. Etkinliğe kayıt ve profil oluşturma için son tarih 14 Ekim 2018 olarak belirlenmiştir. Detaylar için tıklayınız.

TÜBİTAK H2020 2236 Co-Funded Brain Circulation Scheme 2 2018/1
Başvuru Tarihleri: 03.08.2018 - 31.10.2018

Ülkemizin 2023 yılı hedefleri kapsamında, alanında tecrübeli araştırmacıların araştırma projelerini Türkiye’nin önde gelen akademi veya sanayi kurum ve kuruluşlarında yürütmelerinin sağlanabileceği, yurda dönüş yapmak isteyen nitelikli araştırmacılara destek sunulabilecek olan Cocirculation2 (BİDEB 2236) Programının ilk çağrısı BİDEB tarafından açılmıştır. Başvurular e-bideb.tubitak.gov.tr/basvuruacikprogramlar.htm linki üzerinden yapılabilmektedir. Detaylar için tıklayınız.

TÜBİTAK UFUK2020 Yenilenebilir Enerji Çağrısı
Başvuru Tarihleri: 03.08.2018 - 16.10.2018

Ufuk2020 Enerji Alanı Çalışma Programı altında iki çağrı başlığı başvurulara açılmıştır. Her iki başlığın toplam bütçesi 40 Milyon Avrodur.
1.Developing the next generation of renewable energy technologies
2.Optimising manufacturing and system operation
Başvurusu yapılan projeler iki aşamalıdır. İlk aşama başvurular için son tarih 16 Ekim 2018. İkinci aşama başvuruları için son tarih 25 Nisan 2019. Başvurular Participant Portal adresi üzerinden yapılabilecektir. Detaylar için tıklayınız.

TÜBİTAK- Güney Kore Ulusal Araştırma Vakfı İkili İşbirliği Çağrısı
Başvuru Tarihleri: 01.08.2018- 28.09.2018

TÜBİTAK ile Güney Kore Ulusal Araştırma Vakfı (NRF) arasında imzalanmış olan “Bilimsel ve Teknolojik İşbirliği Protokolü” çerçevesinde, 2019-2020 yıllarında desteklenmek üzere yeni bir ikili işbirliği çağrısı açıldı. Ortak araştırma projesi önermek isteyen Türk bilim insanlarının, projeyi birlikte gerçekleştirecekleri Güney Koreli araştırma kuruluşunda/üniversitede çalışan araştırmacı(lar) ile proje ortağı olarak kendilerinin anlaşmaları gerekiyor. Detaylar için tıklayınız.

TÜBİTAK 2236 Uluslararası Deneyimli Araştırmacı Dolaşım Programı Çağrısı
Başvuru Tarihleri: 03.08.2018 itibari ile

TÜBİTAK’ın, 2236 Uluslararası Deneyimli Araştırmacı Dolaşım Programının (Co-Funded Brain Circulation Scheme2) ilk çağrısı Avrupa Birliği Komisyonu Yürütme Ajansı ile yapılan sözleşme kapsamında açılmıştır.
Detaylı bilgi için tıklayınız.

TÜBİTAK PRIMA Programı 2018 Çağrısı İkinci Aşama Başvu-rulara Açıldı!
Akdeniz'de su kaynakları ve gıda sistemleri konularında uluslararası ortak projeler destekleyecek olan PRIMA Programı 2018 çağrısının birinci aşama sonuçları açıklanmıştır. Birinci aşama sonucunda başarılı bulunan proje önerileri, ikinci aşama başvuruda bulunmaya hak kazanmıştır.
PRIMA Programı kapsamında desteklenecek uluslararası projeler 2 Bölüme ayrılmaktadır:
Bölüm 1 (Section 1): AB Fonu ile Fonlanacak Projeler
Bölüm 1 kapsamındaki projeler programın süresi boyunca, Ufuk2020 Programı’ndan PRIMA’ya tahsis edilmiş olan fon ile desteklenecektir. Birinci aşama başvurusu başarılı bulunan proje sahipleri, aşağıda belirtilen tarihlerde PRIMA’ya başvuru yapmaya hak kazanmıştır. Bu kapsamda TÜBİTAK’a ayrıca başvuru yapılması gerekmemektedir.
İkinci Aşama Çağrı Başlangıcı: 15 Ağustos 2018
İkinci Aşama Son Başvuru: 15 Eylül 2018
Başvurular için internet adresi: http://prima-med.org/calls-for-proposals/ 
Bölüm 2 (Section 2): Ulusal Fonlar ile Fonlanacak Projeler (AB katkısı olmaksızın)
Bölüm 2 kapsamındaki projeler ise AB katkısı olmaksızın, yalnızca ulusal fonlayıcı kuruluşların PRIMA’ya taahhüt etmiş oldukları fonlar ile desteklenmektedir. Birinci aşama başvurusu başarılı bulunan konsorsiyumlar PRIMA’ya ortak başvuru yapmaya hak kazanmışlardır. Ayrıca, ilgili konsorsiyumlarda Türkiye’den yer alan araştırma ekiplerinin TÜBİTAK’a ulusal başvuru yapmaları da gerekmektedir.
Başvuru tarihleri ve detaylı bilgi için tıklayınız.

IBM’ den Doğal Afet Yardımında Teknoloji Kullanı-mı için “Kod” Çağrısı
Başvuru Tarihleri: 18.06.2018 - 31.08.2018

IBM’in 5 yıllık 30 milyon dolar değerindeki yatırımı, toplumu derinden etkileyen sorunların çözümün-de geliştiricileri bir araya getiriyor. Türkiye’deki geliştiricilerin de başvurabileceği insiyatif kapsamın-da hedef, toplumsal sorunların aşılması sürecinde dünyadaki tüm geliştiricilerin bir araya getirilmesi ve yapay zekâ, blockchain, veri, bulut ile nesnelerin interneti (IoT) teknolojilerinden yararlanılması-dır. Callforcode.org adresinden kayıt olmak gerekiyor. Projeler, 18 Haziran - 31 Ağustos 2018 tarihleri arasında bireysel olarak veya en çok 5 kişilik ekipler halinde gönderilebilecek. Eylül ayında 30 yarı finalist seçilecek. Dünyanın teknoloji alanında adını duyurmuş önemli kişilerin de yer aldığı bir jüriyle 3 finalist arasından bir çözüm kazanan olarak belirlenecek. Kazanan Ekim 2018’de, David Clark Cause tarafından düzenlenen canlı bir konser ve ödül töreni yayını sırasında duyurula-cak.
Detaylı bilgi için tıklayınız.

Newton Advanced Fellowships / Newton Mobility Grant Çağrıları
Başvuru Tarihleri: 30.07.2018- 05.09.2018
Sosyal ve Beşeri Bilimler alanlarında faaliyet gösteren araştırmacıların Birleşik Krallık ile ortaklık içerisinde araştırma kapasitelerini güçlendirebilmesi ve dolaşım desteklerinden faydalanabilmesi icin Newton Advanced Fellowships ve Newton Mobility Grant çağrıları açılmıştır!
Newton Advanced Fellowships çağrısı hakkında detaylı bilgi için tıklayınız.
Newton Mobility Grant çağrısı hakkında detaylı bilgi için tıklayınız.

Ufuk2020 Gelecek-Nesil Batarya Çağrısı
Başvuru Tarihleri: 24.01.2019 - 25.04.2019

Gelecek Nesil Batarya Çağrıları Ufuk2020 Programı Enerji ve Ulaşım alanları kapsamında destekle-necektir. 2019 yılında 7 başlık altında 114 milyon Avro bütçe batarya çağrılarına ayrılmıştır.
Detaylı bilgi için tıklayınız.

KOSGEB “COS-IP-2017-2-03 Fikri Mülkiyet Ön Teşhis ve Ye-nilikçi AB KOBİ'ler için Patent Koruma Erişimi İyi-leştirilmesi” Projesi Teklif Çağrısı
Son Başvuru Tarihi: 04.09.2018 17:00 Brüksel saati

KOSGEB’in ulusal koordinatörü olduğu COSME Programı kapsamında “Intellectual property (IP) pre-diagnostic and improving access to patent protection for innovative EU SMEs” proje teklif çağrı-sı yayımlanmıştır. Detaylar için tıklayınız.

Ufuk2020 Enerji Alanı Sanal Bilgi Günü
Başvuru Tarihleri: 03.09.2018 itibari ile

Ufuk2020 Enerji alanı sanal bilgi günü 13 Eylül 2018 tarihinde gerçekleşecektir. İnternet ortamı üzerinden yapılacak olan etkinlikte yenilenebilir enerji kaynakları, karbon yakalama ve depolama ve batarya alanlarına yönelik açılacak olan çağrılar hakkında bilgiler verilecektir. Etkinlik kayıtları 3 Eylül tarihinden itibaren açılacaktır.
Detaylı bilgi için tıklayınız.

NEWTON – KATİP ÇELEBİ Research Environ­ment Links Programı Türkiye
Başvuru Tarihleri: 10.07.2018 – 17.09.2018
Detaylı bilgi için tıklayınız.

SEA-EU JFS 2018 "Biyoekonomi ve Bulaşıcı Hastalıklar" alanlarında araştırma projeleri
Başvuru Tarihleri: 18.06.2018 - 18.09.2018

Detaylı bilgi için tıklayınız.

H2020 Proje Pazarı
Başvuru Tarihleri: 10.07.2018 - 27.09.2018

Detaylı bilgi için tıklayınız.

Ufuk2020 Çevre ve Hammaddeler Alanı Bilgi Günü ve Proje Pazarı
Başvuru Tarihleri: ​29.06.2018 – 04.09.2018

Ufuk2020 İklim Değişikliği, Çevre, Kaynak Verimliliği ve Ham Maddeler alanının 14 Kasım 2018 tarihinde açılacak olan 2019 "Düşük Karbon, İklim Değişikliğine Dayanıklı Gelecek" ve "Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri Doğrultusunda Yeşil Ekonomi" çağrıları özelinde Avrupa Komisyonu tarafından, Brüksel’de 11-12 Eylül 2018 tarihlerinde bir Bilgi Günü ve Proje Pazarı düzenlenecek. Etkinlikte Avrupa Komisyonu yetkilileri tarafından 2019 çağrıları ve başvuru koşulları hakkında bilgilendirme yapılacak. Ayrıca etkinlik kapsamında düzenlenecek Proje Pazarı aracılığıyla katılımcılar birbirleriyle tanışabilecek ve söz konusu çağrılar kapsamında işbirliği ve ortak proje geliştirebilme fırsatlarını tartışabilecek.
Detaylı bilgi için tıklayınız.

ERA-Net Smart Energy Systems REGSYS 2018
Başvuru Tarihleri: 23.05.2018 – 11.09.2018

Era-Net SmartGrids+RegSys (ERA-Net Smart Energy Systems REGSYS), Horizon 2020 kapsamında desteklenen bir Era-Net co-fund projesidir. REGSYS 2018 çağrısında, entegre yerel ve bölgesel enerji sistemlerinin geliştirilmesine odaklanılmıştır. Çağrı kapsamında Era-Net’e proje özeti başvuruları için son tarih/saat 11 Eylül 2018, 14:00 CEST’ dir.
Detaylı bilgi için tıklayınız.
 

2549 - TÜBİTAK Polonya Ulusal Araştırma ve Geliştirme Merkezi (NCBR) ile İkili İşbirliği Programı Üçüncü Çağrısı
Başvuru Tarihleri: 25.06.2018 – 07.09.2018,Saat 17:00

Türkiye ile Polonya arasında bilim, teknoloji ve yenilik alanlarında işbirliğinin geliştirilmesini desteklemek amacıyla oluşturulan 2549 - Polonya Ulusal Araştırma ve Geliştirme Merkezi (NCBR) ile İkili İşbirliği Programı üçüncü çağrısı açıldı.
Program çerçevesinde açılan çağrılar ile iki ülke arasında bilim, teknoloji ve yenilik alanında sürdürülebilir ortaklıkların kurulması hedeflenmektedir. Türkiye ve Polonya’nın araştırma kuruluşları, üniversiteleri, araştırma enstitüleri ve KOBİ’lerinin yanında sanayileri arasındaki işbirliğinin de teşvik edilmesi hedeflenenler başlıklar arasındadır.
Sunulacak ortak proje önerilerinde Türkiye'deki proje ortaklarının 2549 kodlu programa ortak başvuru formunu kullanarak http://uidb-pbs.tubitak.gov.tr/ internet adresinden elektronik olarak başvuru yapmaları gerekmektedir. Polonya’daki proje ortaklarının ise NCBR’nin istediği biçimde NCBR’ye başvuru yapmaları beklenmektedir.

EMBL Disiplinlerarası Doktora Sonrası Araştırmacı Bursu EIPOD
Son Başvuru Tarihi: 12.09.2018

Burs 3 yıl süreyle verilecek olup, finansman EMBL ve Maria Sklodowska-Curie Ortak Fonlama Programı bütçesinden karşılanacak. Başvuru sahiplerinin ilgi duydukları araştırma alanında, disiplinlerarası bir çalışmayı içeren proje önerisini EMBL merkezlerinde yer alan araştırma gruplarından en az ikisini dâhil ederek hazırlaması gerekmekte; ayrıca projelerde endüstri ve akademiden gelen dış ortakların yer alması uygundur.
Program hakkında detaylı bilgi için tıklayın.

2544 TÜBİTAK- Japonya Bilimi Destekleme Kurumu (JSPS) Çağrısı Yayınlandı

TÜBİTAK ile Japonya Bilimi Destekleme Kurumu (JSPS) arasında ortak araştırma projeleri desteklemek üzere ikili işbirliği çağrısı açılmıştır. Çağrıya fen, sosyal ve beşeri bilimler, mühendislik, tıp ve eczacılık alanlarından projeler başvurabilecektir. 2544 kodlu çağrının son başvuru tarihi 05 Eylül 2018 saat 17:00’dır. Ortak araştırma projesi önerme ve destekleme koşulları aşağıda yer almaktadır:
Türkiye'deki proje ortaklarının 2544 kodlu programa http://uidb-pbs.tubitak.gov.tr  internet adresinden elektronik olarak başvuru yapmaları ve ıslak imzalı ve basılı olarak gönderilmesi gereken ve yine bahse konu elektronik başvuru adresinden erişilebilen evrakları incelenmek üzere TÜBİTAK'a göndermeleri gerekmektedir. Japon proje ortaklarının ise JSPS'in istediği biçimde JSPS'e başvuru yapmaları beklenmektedir. Tek taraflı başvurular kabul edilmemektedir.
TÜBİTAK ve JSPS kendilerine iletilen proje önerilerini kendi bilimsel değerlendirme kriterlerine göre değerlendirmektedir. Her iki kuruluş incelenen proje önerileri hakkındaki kararlarını birbirlerine bildirmekte, sadece iki tarafça da uygun bulunan projeler desteklenmektedir. Japonya tarafı maksimum 2 projeye destek verdiği için çağrı kapsamında desteklenecek proje sayısı 2 ile sınırlanmıştır. Anılan programa ilişkin genel bilgiye http://tubitak.gov.tr/tr/icerik-2544-japon-bilimi-destekleme-kurumu-jsps-ile-ikili-isbirligi-programi  adresinden ulaşılabilmektedir.
Projeler bilim insanı ve bilgi değişimi yoluyla uygulanmaktadır. Proje öneri formu doldurulurken proje kapsamında karşılıklı talep edilen araştırmacı değişimi süre ve sayısının ayrıntılı ve gerekçeli olarak belirtilmesi gerekmektedir. Projeler kapsamında yapılacak bilim insanı değişimlerinde gönderen taraf tüm seyahat masraflarını karşılamaktadır. TÜBİTAK 1001 Programı mali esasları çerçevesinde Türk tarafına TÜBİTAK tarafından yurtdışı seyahat ve/veya araştırma desteği verilmektedir.

ACT ERA-NET Cofund Projesi 2018 Yılı Çağrısı Açıldı

ACT ERA-NET “Karbon depolama ve tutma teknolojilerinin yaygınlaştırılması ve hızlandırılması” (Accelerating CCS Technologies as a New Low-Carbon Energy Vector) projesi Ufuk 2020 alt alanlarından "Güvenilir, temiz ve verimli enerji" kapsamında desteklenmekte olan ve TÜBİTAK’ın da ortak olarak yer aldığı bir projedir. Projede, karbon depolama ve tutma teknolojilerinin yaygınlaştırılması ve hızlandırılması alanında ulusal programların eşgüdümü, araştırma önceliklerinde birlik sağlanması, veri paylaşımı ve ortak uluslararası çağrılara çıkılması hedeflenmektedir. ERA-NET ACT projesinin amacı karbondioksit yakalama ve depolama (CCS) teknolojilerinin gelişiminin hızlandırılması amacıyla Ar-Ge ve Yenilik faaliyetlerinin desteklenmesidir.
Detaylı bilgi için tıklayınız.

SOLAR-ERA.NET Cofund 2 Güneş Enerjisi Ar-Ge Projeleri Çağrısı Açıldı!

Avrupa Birliği Ufuk2020 Programı kapsamında, TÜBİTAK’ın da ortak olarak yer aldığı SOLAR-ERA.NET Cofund 2 projesinde, Avrupa ülkeleri arasında güneş enerjisinden elektrik elde edilmesi konularında araştırma ve geliştirme ortaklıklarının kurulması, bu alanda sanayi uygulamalarının arttırılması, tematik alanların belirlenmesi, fotovoltaik ve konsantre güneş enerjisi üzerine uluslararası Ar-Ge işbirlikleri için ayrılan yerel ve bölgesel desteklerin yönlendirilmesi ve ulusal destek mekanizmaları arasında uzun s&uum